Praleisti ir pereiti prie pagrindinio turinio

Išsamus vaistų nuo spuogų ir gydymo vadovas

Kas yra spuogai?

Apie aknę kalba visi, todėl reikia apibrėžti šį terminą. Spuogai – tai terminas, paprastai taikomas poroms, užrakintoms riebalinių medžiagų (kitaip tariant, baltumo ir inkštirų), pustulėms, mazgeliams ar šlapimo pūslėms, pažeidžiančioms veidą, kaklą, pečius, krūtis, nugarą, viršutines kojų ir rankų dalis.

Spuogai yra didelė problema beveik visiems paaugliams ir daugeliui suaugusiųjų ir trunka kurį laiką. Ši problema būdinga įvairaus amžiaus, rasės ir lyties žmonėms. Nuo jo kenčia daugybė žmonių visose pasaulio šalyse. Blogiausias dalykas, susijęs su spuogais, yra bjauri pustulių ir randų išvaizda, kurie dažnai yra spuogų pasekmė.

Spuogai turi didelį socialinį poveikį. Dėl bjaurių pustulių daug kas skuba į vaistinę ar vaistinę, nes manoma, kad spuogai neigiamai veikia tarpusavio santykius. Kasmet žmonės visame pasaulyje išleidžia tūkstančius milijonų USD, kad pirktų produktus nuo spuogų.

Spuogų tipai

  • Spuogai yra labiausiai paplitęs spuogų tipas, kurį turi daugiausia žmonių, tačiau būtų naudinga sužinoti ir apie kitas spuogų formas. Acne vulgaris yra pagrindinis tipas, apimantis tik inkštirus, pagrindinę odos pažeidimo formą.
  • Pažeidimai – tai mažytės odos ploteliai, kuriuose atsiranda spuogų, tačiau pažeidimo sąvoka reiškia ne tik spuogų sukeltus odos pažeidimus. Išorinis inkštirų tipas apibrėžiamas kaip spuogų pažeidimai, ir šiuo atveju riebalinės medžiagos užkemša riebalinius folikulus.
  • Komedonai vadinami inkštirais ir baltais taškais, kitaip tariant, atsižvelgiant į porų būseną, uždarą ar atvirą. Esant inkštirams, porų angos yra patinusios ir užpildytos medžiaga, sudaryta iš keratino ir riebalinių medžiagų, o jų paviršius yra juodas. Esant baltoms dėmėms, poros uždaromos ir prikimštos riebalinės liaukos sekreciniu produktu, uždegimu po odos paviršiumi. Žmonės dažnai skina ir išspaudžia inkštirus. Tačiau tai daryti namuose, kur nėra sterilumo, yra tiesioginis kelias į audinio uždegimą. Įvairios bakterijos gali labai lengvai užpulti organizmą per atviras poras.
  • Papulės – tai maža, tvirta ir uždegusi oda, kuri yra šiek tiek pakilusi virš odos paviršiaus ir joje nėra pūlių. Odai reaguojant į spuogus, mažytės papulės gali formuotis sankaupomis.
  • Pustulės primena papules, tačiau jų viduje yra pūlių. Pūlius sudaro bakterijų, baltųjų kraujo kūnelių ir negyvų odos ląstelių mišinys. Sritis aplink riebalinius folikulus ir plaukus yra tipiška pustulių vieta.
  • Dėmės yra spuogų pasekmės, jos atrodo kaip raudonos dėmės. Dėmė yra plokščia, tai raudona dėmė, šiek tiek pakilusi ant odos paviršiaus. Dėl kelių dėmių žmogaus veidas atrodo kaip uždegimas.
  • Mazgeliai yra tvirti pažeidimai. Paprastai jie skauda labiau nei kitų tipų spuogai. Šio tipo spuogai patenka giliai į odą ir po ja, o galiausiai ardo audinius. Pašalinus mazgelius atsiranda stiprūs skausmai ir po to lieka randai. Šio tipo spuogus labai sunku išgydyti, o vienintelis spuogų gydymo būdas yra izotretinoinas.
  • Cistos tam tikra prasme primena pustules. Jie susidaro kaip kapsulės, o jų viduje yra pūlių, kurie yra skysti arba pusiau skysti. Tačiau jie yra didesni nei pustules ir juose gali būti infekcija. Cistos prasiskverbia į odą giliau, o po gydymo lieka spuogų randai. Iš visų spuogų tipų tai yra mazginiai spuogai, kurie yra sunkiausi. Jie sunkiai gydomi ir gali padėti tik izotretinoinas. Izotretinoinas yra medžiaga, gaunama iš vitamino A.

Kam atsiranda spuogų?

Tikroji situacija yra tokia, kad beveik visi pasaulyje turi spuogų. Problemos prasideda, kai ateina brendimo amžius. Tai yra maždaug 12 metų ir tai yra dėl hormonų. Tai gali nutikti tiek vyrams, tiek patelėms. Tai nepriklauso nuo jūsų kilmės ir šeimos. Labai sunku rasti žmogų, kuris per visą gyvenimą išvengtų spuogų. Bet kokiu atveju kažkas sutrikdys jūsų hormoninės ašies būklę.

Rimtas medicininis aknės gydymas yra būtinas daugiau nei 40 procentų visų spuogų atvejų. Paprastai visiškai įmanoma išvengti rimtos terapijos, tačiau neįmanoma išvengti apsilankymo pas gydytoją. Tačiau šiandien medicina siūlo didelį produktų nuo spuogų pasirinkimą, kuriuos galite įsigyti be recepto. Jie suteikia jums galimybę įveikti spuogus.

Tačiau ne visada žmonės gali taip greitai ir be sunkumų atsikratyti spuogų. Spuogai yra viena iš pagrindinių išvaizdos problemų nuo dvylikos iki dvidešimt trejų metų. Kai kurie žmonės kenčia nuo rimtų jo formų, o kiti su šia problema susiduria kaip suaugę. Paprastai tai yra vyrų problema. Jie susiduria su juo dėl didesnio androgenų lygio, palyginti su moterimis. Tačiau moterų spuogai priklauso nuo jų vaisingumo ciklo ir nuo jos sukeliamų pokyčių.

Paprastai žmonės gydo veido spuogus. Tačiau spuogeliai gali sutrikdyti ir ant nugaros, sėdmenų, rankų ar krūtinės atsirandantį žmogų.

Kova su spuogais kainuoja daug. Socialinis požiūris į šią problemą yra toks, kad žmonės vaistinėse ar vaistinėse perka daug produktų nuo spuogų. Tai yra spuogų produktų populiarumo visame pasaulyje priežastis.

Pagrindinės spuogų priežastys

Su Spuogais nėra malonu kovoti bet kokiu atveju. Taip pat nemalonu tirti spuogus. Tačiau reikia suprasti, kad kiekvienas nemalonus reiškinys turi būti ištirtas, kad būtų galima jį pašalinti kartą ir visiems laikams. Žmonės tiria įvairias ligas ir parazitus, nes nori žinoti, ką daryti, kad jie būtų pašalinti iš žmonijos gyvenimo.

Na, pašalinimas „vieną kartą ir amžinai“ nėra būdingas spuogams. Pagrindinės spuogų priežastys gali būti labai įvairios ir kartais šių priežasčių praktiškai neįmanoma pašalinti. Tai ypač aktualu, kai kalbame apie vidines spuogų priežastis: kaip kovoti su tavyje esančiu dalyku?
Pagrindinės spuogų priežastys Galbūt kitais atvejais, turėdami tokius vidinius kitų bėdų veiksnius, žmonės pradeda vartoti tam tikrus preparatus, tikėdamiesi, kad tai pavyks. Tačiau paprastai tai nėra spuogų priežastis.

Pagrindinės spuogų priežastys yra įvairios ir ne taip jau lengvai, net daugeliu atvejų labai sunkiai pašalinamos ir gerai, jei jos nėra tokios stiprios, kad galėtumėte jas ištverti. Bet bet kuriuo atveju spuogai vargina, erzina ir t.t., ir taip toliau.

Ką jaučiate, kai spuogai ant nugaros? Manau, kad jūs jaučiate diskomfortą; kiekvieną kartą jaučiate, kad kažkas toje vietoje jums trukdo. Taip pat galite jausti skausmą, pažeistą vietą gali niežėti, o iššokus pūlinėms baltoms galvoms, jūsų drabužiai ir apatiniai gali būti nešvarūs.

Tas pats pasakytina apie spuogus, atsirandančius ant nugaros, ant pečių, sėdmenų, kojų, rankų ir kitose vietose, kur gali atsirasti spuogai. Be to, jei spuogai atsiranda ant rankų (rankų) ar pėdų (kojų), tai gali trukdyti jūsų veiklai kai kuriose srityse. Kūno spuogai kai kuriose vietose neleidžia dėvėti mėgstamos suknelės ir (arba) maudymosi kostiumėlio.

Ką jaučiate, kai ant veido spuogai? Manau, kad be tų pasekmių, kurias sukelia kūno spuogai, jausite didelį susirūpinimą dėl savo pažeisto grožio.

Taigi pagrindinės spuogų priežastys gali būti labai įvairios, pradedant nuo tokių vidinių priežasčių, kaip bakterijos, suaktyvėjusia riebalų gamyba ir hormonais ir baigiant Netvarkingumas, tačiau jų poveikis vis tiek yra blogas, todėl reikia naudoti spuogų gydymo priemones.

Išorinės spuogų priežastys: aplinkos veiksniai

Žmonės yra gana pažeidžiami padarai. Jie susiduria su daugybe išorinių veiksnių, kurie jiems gali būti tikrai negailestingi. Ir iš kai kurių iš jų vargša žmonija neturi jokių veiksmingų priemonių.

Išgirdęs tokius žodžius, jis ar ji pirmiausia pagalvoja apie ugnikalnius, tornadus ar cunamį. Tačiau pasitaiko, kad žmogus gali būti bejėgis, kai turi mažesnę bėdą, kuri žūčių nesukelia, bet vis dėlto yra labai labai nemalonus dalykas. Viena iš tokių bėdų yra aknė.

Žinoma, žmonės ne visada yra tokie pažeidžiami ir bejėgiai nuo spuogų. Tačiau yra keletas išorinių spuogų priežasčių, kurių tikrai negalima išvengti. Kartais jų net sunku išvengti. Tai visų pirma užterštos aplinkos, kuri įvardijama kaip viena iš spuogų ir neabejotinai daugelio kitų ligų priežasčių.

Dažnai tai susiję su žmonėmis, gyvenančiais šalia didelių pramonės įmonių, kurie, žinoma, yra žinomi kaip didžiuliai oro ir vandens teršėjai. Laimei, pastaraisiais metais situacija šiose įmonėse aplinkosaugos požiūriu pagerėjo – daugiausia dėl to, kad daugumoje pramonės įmonių buvo sukurtos ir įdiegtos šiuolaikiškos dujų valymo sistemos, leidžiančios sumažinti dulkių, anglies monoksido/dioksido ir sieros kiekį. šių augalų emisijose.

Nepaisant to, suprantama, kad gyvenimas per arti gamybinių patalpų gali padaryti daug žalos jūsų odos priežiūrai . Tai liečia ne tik orą, bet ir vandenį, kuriame galima maudytis ar maudytis, o jį gali užteršti pramoninės nuotekos ir įvairios cheminės medžiagos, kurias upėse ir ežeruose dažnai nuplauna krituliai ir pan. Toks užterštas vanduo daro daug žalos odai ir nereikėtų stebėtis, jei po tokio maudynių kai kuriose odos vietose atsiranda spuogų.

Taigi turėtumėte būti informuoti ir žinoti, kokiuose vandens telkiniuose maudytis nepatariama.

Nedarykite sau žalos (t. y. nerinkite ir nespauskite spuogų) ir, kai tik įmanoma, apsilankykite aplinkai švariose vietose.

Spuogų gydymas

Natūralūs spuogų gydymo būdai yra gerai žinomi dėl savo saugumo ir veiksmingumo. Populiariausios ir pasiteisinusios priemonės ir spuogų gydymo būdai pateikiami žemiau.

  • Stenkitės neliesti savo veido. Tai gana sunku, bet turėtumėte tai atsiminti. Galvodami, skaitydami ar juokdamiesi dažnai liečiame savo veidą. Netrinkite, nebraižykite ir nelieskite veido rankomis, ypač jei jos nėra tokios švarios. Faktas yra tai, kad ant mūsų rankų gali būti aptikta daug bakterijų ir šios bakterijos gali pabloginti spuogų problemą. Žinoma, nėra lengva laikytis šio patarimo, nes daugeliu atvejų mes net nesusimąstome, kad taip dažnai liečiame savo veidą. Tiesiog įpraskite kontroliuoti rankų ir veido kontaktą ir nepamirškite karts nuo karto nusiplauti rankas.
  • Jei jūsų spuogai klasifikuojami kaip lengvi arba vidutinio sunkumo, rekomenduojame naudoti tokias priemones, kaip: odos tepalus, losjonus, įvairius gelius ir tirpalus, kurių sudėtyje yra benzoilo peroksido, azelaino rūgšties ar salicilo rūgšties. Be to, produktai, kurių sudėtyje yra benzoilo peroksido, gali būti naudojami nuo Propionibacterium acnes sukeltų acne vulgaris. Taip pat benzoilo peroksidas padeda sumažinti odos riebalų gamybą. Kitos problemos, įskaitant inkštirus ir baltas dėmes, gali būti gydomos salicilo aliejumi, siera ir ištekliais. Be to, salicilo rūgštis padeda sumažinti spuogų skaičių, nes ji patenka į riebalines liaukas ir mažina jų per didelį aktyvumą.

Lazerinė chirurginė procedūra spuogams gydyti

Daugelis vyrų ir moterų kreipiasi į lazerinę chirurginę procedūrą spuogams gydyti. Visi žino, kokias pavojingas pasekmes gali turėti anestezija. Be to, daugelis žmonių gali jausti stiprų skausmą ir jiems reikia ilgo gydymo, o tai reiškia, kad jie nebus visiškai įtraukti į savo darbą ir šeimos gyvenimą. Pacientai turi gauti papildomų tablečių skausmui malšinti, todėl jų kaina didėja, o rizika tampa nemaža. Daugelis hormonų ar cheminės kilmės losjonų, kremų, vaistų ir gelių taip pat nėra natūralūs. Labai rekomenduojama susilaikyti ir nuo šių strategijų.

Jei pageidaujate organinio spuogų gydymo, kruopščiai suplanuokite namuose arba pasitarkite su gydytoju. Visų pirma, nereikia tikėtis greito rezultato, kaip lazerinės operacijos atveju. Tačiau naudojant natūralų spuogų gydymą neliks randų, nebus skausmingo ir daug laiko atimančio gijimo. Prieš rinkdamiesi konkrečias tabletes nuo spuogų, susiraskite atitinkamą forumą su produktų apžvalgomis (kaip ir clearpores spuogų gydymo forume), patikrinkite ir susipažinkite su jo komponentų sąrašu. Išstudijuokite išsamią informaciją apie kiekvieną komponentą ir išvengsite alergijos. Paklauskite savo sveikatos priežiūros specialisto rekomendacijos. Kitas žingsnis yra žinoti apie įmonę, kuri gamina produktą. Bet kuris gerbiamas gamintojas turi pateikti mokomąsias atsargumo priemones ir visą sudedamųjų dalių sąrašą.

Hormoniniai spuogai

Milijonai moterų žino, kada artėja tas mėnesio laikas. Hormoniniai pokyčiai antroje ciklo pusėje yra patinimas, mėšlungis, nuotaikos svyravimai ir spuogai. Šia tema nebuvo atlikta daug tyrimų, tačiau ekspertai sutinka, kad spuogai prieš menstruacijas yra plačiai paplitusi būklė. Patvirtinta, kad beveik pusė moterų kenčia nuo staigių spuogų paūmėjimų beveik savaitę prieš menstruacijas.

Reguliarus spuogų gydymas, pvz., vietiniai retinoidai ir vietiniai antibiotikai, gali nepadėti hormoninių spuogų atveju. Gydytojas galės nustatyti, ar jūsų spuogai yra hormoniniai, remdamiesi šiais požymiais:

- Suaugusiųjų spuogai, atsirandantys pirmą kartą arba išliekantys;
- Spuogų atsiradimas prieš menstruacijas;
- Nereguliarios mėnesinės;
- Jūsų odos riebumas viršija normas;
- Hirsutizmas (augančių plaukų problemos)
- Padidėjęs androgenų kiekis kraujyje.

Nors hormoniniai spuogai dažniausiai pradeda varginti apie 20–25 metų moteris, paauglės ir vyresnio amžiaus moterys gali būti jautrios jai. O vyresnės nei 30 metų moterys yra rizikos grupė. Hormoninių spuogų dažniausiai užkrečiama apatinė veido dalis – žandikaulio linija ir smakras –, taip pat nugara ir krūtinė, o veidas vis dar išlieka populiariausia dėmių ir pažeidimų vieta.

Kaip ir kodėl prasideda hormoniniai spuogai, kurie paprastai yra gana vidutinio sunkumo ir apsiriboja retkarčiais atsirandančiais komedonais ir mažais uždegiminiais mazgeliais? Devynerių ar dešimties metų amžiaus antinksčių liaukos pradeda gaminti dihidroepiandrosterono sulfatą (DHEAS), androgeną. Po kelerių metų, artėjant brendimui, riebalinės liaukos padidina riebalų, natūralaus odos aliejaus, gamybą. Taip nutinka dėl „vyriškų“ hormonų, tokių kaip dehidrotestosteronas (DHT) ir testosteronas, aktyvumo moters organizme.

Hormoninių spuogų priežastys

Kiekviena moteris turi susidurti su kai kuriais dalykais, tokiais kaip pilvo pūtimas, mėšlungis, nuotaikų kaita ir spuogai. Tai vyksta kiekvieną mėnesį. Manoma, kad spuogus veikia hormonai. Tačiau mokslininkai iki šiol negavo atsakymo šiuo klausimu. Neseniai atliktas tyrimas patvirtino, kad paskutinei ciklo savaitei būdingi hormoniniai spuogai 50 % moterų.

Kadangi tai yra specifinė spuogų rūšis, greičiausiai hormoniniai spuogai nereaguos į tokius tradicinius gydymo būdus kaip vietiniai ar sisteminiai antibiotikai ar vietiniai retinoidai. Yra keletas idėjų, kurios gali padėti jums ir jūsų gydytojui rasti hormoninių spuogų priežastis:

- Spuogai paūmėja prieš menstruacinį ciklą;
- Spuogai visada atsiranda prieš menstruacijas
- Praneškite apie nereguliarias mėnesines
- Riebi veido oda, kas jums nėra įprasta
- Per didelis plaukų augimas, kitaip vadinamas hirsutizmu
– Padidėja tam tikrų androgenų kiekis

Dažniausiai hormoniniai spuogai prasideda maždaug 20–25 metų amžiaus, nors gali užklupti ir paaugles, ir subrendusias moteris, vyresnes nei 30 metų (tokiu atveju jie yra patvariausi). Sritys, kurias dažniausiai užpuola spuogai, yra apatinė veido dalis – žandikaulio linija ir smakras –, taip pat nugara ir krūtinė, o veidas vis dar išlieka populiariausia dėmių ir pažeidimų vieta. Nepaisant to, kad hormonų paveikti spuogai retai būna sunkūs ir dažniausiai pasireiškia mažais uždegiminiais mazgeliais ir papulėmis, šia liga sergančios moterys negali atsistebėti: kaip ji prasideda? Kokios yra hormoninių spuogų priežastys?

Pirmiausia, įvykus tam tikrą laiką iki brendimo (beveik 9 ar 10 metų), antinksčiai pradeda išskirti specifinį androgeninį hormoną – dihidroepiandrosterono sulfatą (DHEAS). Androgenai yra vadinami „vyriškais“ hormonais, nors juos gamina ir moters kūnas. Kiti „vyriški“ hormonai yra dehidrotestosteronas (DHT) ir testosteronas. Visi jie veikia kaip riebalinių liaukų stimuliatoriai. To pasekmė – intensyvi paviršinių odos riebalų (sebumo) gamyba, kuri yra viena pagrindinių hormoninių spuogų atsiradimo priežasčių.

Tai yra paauglių spuogų ir riebios odos priežastis. Berniukai labiau kenčia nuo „vyriškų“ hormonų, nes natūraliai jų turi daugiau. Paauglių spuogus gydyti itin sunku, nes jų hormonų lygis visada kinta. Kai kuriais atvejais pirmoji reakcija į išorinį gydymą gali būti gera, jei gydytojai naudoja tokius metodus kaip retinoidai ir benzoilo peroksidas. Kai kuriais atvejais reikia vartoti antibiotikus. Tačiau dažniausiai šie vaistai, net ir kartu su geriamuoju antibiotiku, nesuteikia ilgalaikės priemonės paauglių spuogams gydyti dėl hormoninių pokyčių. Dažnai reikia koreguoti gydymo kursus.

Daugelis patelių susiduria su šia problema brandos metu. Kai kurie kiti gali tai patirti tik sulaukę dvidešimties ar trisdešimties, išgyvendami nuolatinius protrūkius likus kelioms dienoms iki menstruacinio ciklo. Taip nutinka todėl, kad jų estrogenų lygis yra didžiausias ciklo viduryje (su sąlyga, kad moteris nevartoja hormoninių tablečių kontracepcijai). Kai moteriai artėja mėnesinės, estrogenų lygis mažėja. Taip pat yra dar vienas hormonas, galintis sukelti hormoninius spuogus. Po ovuliacijos kiaušidės gamina progesteroną, dėl kurio oda tampa riebi.

Hormonų lygis taip pat yra viena iš hormoninių spuogų, atsirandančių nėščioms moterims, priežasčių. Dėl hormoninių pokyčių trečiąjį trimestrą riebalinės liaukos pradeda gaminti daug riebalų ir tai yra dažnų bėrimų priežastis. Menopauzė taip pat gali būti įtraukta į hormoninių spuogų priežasčių sąrašą. Sumažėja estrogenų gamyba ir moters organizme dominuoja testosteronas.

Menstruacijų metu atsiradę spuogai neišnyksta ir be medikų pagalbos. Turėtumėte pasikonsultuoti su dermatologu ir rasti priemones nuo spuogų, kurios pašalins visas hormoninių spuogų priežastis.

Geriausi vaistai nuo spuogų

Spuogai yra sunki daugelio žmonių problema. Ir daugelis iš jų tiesiog pameta širdį, nes dažnai sunku apsižvalgyti ir nubrėžti tam tikrus etapus kovojant su spuogais vien dėl to, kad spuogų gydymo priemonės yra tokios pat įvairios, kaip ir spuogų priežastys. Ir net kai kurie preparatai tikrai gali būti įvardijami kaip populiariausi vaistai nuo spuogų, tai nėra garantija, kad jie bus veiksmingi jūsų atveju.

Naudokite palyginimą. Versle gana įprasta kurti skirtingas palyginimo lenteles, pavyzdžiui, kai vyksta konkursas ir turi būti išrinktas sėkmingas pardavėjas. Tokiais atvejais palyginimo lentelės (dažnai su pažymių sistema) padeda įmonei pagrįsti savo pasirinkimą ir pasirinkti konkurencingiausią variantą.

Tą patį galite padaryti su savo problema, susijusia su spuogais. Sukurkite populiariausių vaistų nuo spuogų palyginimo lentelę, kurioje galite paminėti svarbiausias savybes, kurios padės sužinoti svarbiausius skirtingų produktų pranašumus ir trūkumus ir, žinoma, pasiekti galutinį tikslą – surasti populiariausias vaistas nuo spuogų ir kurį galima lengvai rasti produktų nuo spuogų apžvalgų forumuose.

Tai gali būti pvz. saugumas, produkto reputacija ir tt Lentelėje galite sukurti pažymių sistemą su kiekvienos ypatybės / rodiklio svoriu, o susumavus įvertinimus, galėsite suprasti, koks yra geriausias vaistas nuo spuogų .

Į savo funkcijų sąrašą taip pat galite įtraukti tokią funkciją kaip veiksmo sudėtingumas. Sudėtingi produktai, kaip taisyklė, yra geresni nei vienkartiniai. Pavyzdžiui, tokius sudėtingus preparatus gali sudaryti tabletės ir gelis vienoje pakuotėje.

Tai geriausias pasirinkimas, nes gali padėti pašalinti tiek vidines aknės priežastis, pavyzdžiui, netinkamą hormonų kiekį (tabletėmis), tiek išorines – suaktyvėjusią sebumo gamybą, odos porų užsikimšimą (geliu). Tikrai tai suteiks daugiau efekto, jei tikrai norite atsikratyti spuogų. Taigi priskirkite didelį svorį (pirmenybę) šiai funkcijai savo vaistų nuo spuogų palyginimo lentelėje.

Natūralus kūno prausiklis nuo spuogų

Tiesą sakant, ne tiek daug pasiruošimo gali varžytis dėl teisės būti tokiu pat. Tačiau visi supranta, kad natūralus kūno prausiklis nuo spuogų yra gera išeitis, jei sergate šia ne mirtina, bet vis tiek labai nemalonia ir rūpesčių keliančia liga. Galingiausias argumentas yra tas, kad natūralūs preparatai visada turi mažiau šalutinių poveikių nei nenatūralūs.

Jei netikite, kad galite perskaityti bet kokį chemiškai sukurto kūno prausimosi nuo spuogų vadovą, ir jūs suprasite. Šalutinis poveikis yra tik įvairus. Kūno spuogų gydymas nėra toks lengvas dalykas ir nėra toks saugus, kai vartojate tokius preparatus.

Galvoti apie savo sveikatą yra gerai, o neabejotinai gerai, kai galvoji ne tik apie esamą sveikatos būklės akimirką, bet ir apie gydymo pasekmes, kurias taikote sergant bet kokia liga.

Taigi, koks vaistas gali būti naudojamas ir manoma, kad jis tikrai tinka natūraliam kūno prausimuisi nuo spuogų? Tai įvairių žolelių, mineralų ir vitaminų preparatai. Tačiau taip pat yra keletas plačiai naudojamų produktų, kurie nėra natūralūs ir gali sukelti šalutinį poveikį.

Pirmasis yra benzoilo peroksidas. Tai gana gerai žinomas produktas nuo spuogų ir veikia gana švelniai, todėl dažnai patariama jį naudoti kai kuriais nelabai sunkiais atvejais, kaip bendrą priemonę kovojant su spuogais. Tačiau nepaisant to, benzoilo peroksidas ir jo chemiškai modifikuotos versijos sausina odą, todėl gali sukelti nepageidaujamą šalutinį poveikį.

Retinoidai yra medžiagos, palyginti su vitaminu A. Paprastai tai yra kažkas panašaus į dirbtinius šio vitamino analogus. Kadangi vitaminą A reikia vartoti norint pagerinti odą ir atsikratyti spuogų, o retinoidai yra naudingi išoriniam aknės gydymui. Tačiau net ir tada jie yra dirbtinės kilmės ir gali žalingai paveikti odą, ypač vienas iš jų vadinamas izotretinoinu. Retinoidai, tokie kaip izotretinoinas, turi tokį ilgą šalutinių poveikių sąrašą, kad jie labiau baugina nei patys spuogai.

Kaip naudoti retinoidus nuo spuogų

Retinoidai nėra tokie nekenksmingi, kaip, pavyzdžiui, natūralūs spuogų gydymo preparatai. Tiesą sakant, retinoidai yra tik cheminės medžiagos, naudojamos spuogų gydymui. Nepaisant to, kad jie yra palyginti su retinoliu (vitaminu A), jie iš tikrųjų nėra tokie naudingi kaip šis vitaminas ir, priešingai nei vitaminai, juos reikia vartoti labai atsargiai.

Tai ypač pasakytina apie retinoidus, vartojamus per burną, daugiausia dėl to, kad jie yra stipresni ir skiriami sunkiausiais atvejais (plačiausiai žinomas retinoidas, vartojamas per burną, yra izotretinoinas – galbūt galingiausias vaistas nuo spuogų). Pagrindinė priežastis, kodėl retinoidus reikia vartoti taip atsargiai, yra tai, kad jie nėra natūralūs. Vis dėlto spuogų gydymas retinoidais yra gana veiksmingas.

Nepaisant to, kad kai kurie retinoidai (tik tarp vartojamų išoriškai – kai kuriose vietinėse odos vietose) parduodami be recepto, jų vartoti nepasitarus su gydytoju nerekomenduojama. Iš esmės tai yra receptiniai vaistai nuo spuogų. Reikalas tas, kad dėl savo nenatūralumo retinoidai turi tam tikrų >šalutinį poveikį, kuris kai kuriais atvejais gali būti gana sunkus.

Sužinokite, kaip naudoti retinoidus nuo spuogų ir raskite priemones, kurias primygtinai rekomenduojama atlikti prieš pasirenkant ir naudojant retinoidus:

  1. perskaitykite vadovą, anotaciją ar kitą informaciją, pateiktą kartu su preparatu, ir laikykitės šiame vadove nurodytų nurodymų;
  2. paklauskite gydytojo apie vartojimo būdą ir vartojimo periodiškumą, taip pat apie atsargumo priemones, kurių reikia vartojant preparatą;
  3. atidžiai laikykitės nurodytos dozės;
  4. nenustokite vartoti preparato, taip pat nekeiskite dozių nepasitarę su gydytoju;
  5. pasakykite gydytojui apie bet kokį šalutinį poveikį ar kitą netikėtą problemą, atsiradusią gydymo metu.

Kaip naudoti retinoidus nuo spuogų? Galbūt retinoidų naudojimas nėra didelis mokslas, tačiau juos reikia vartoti atsargiai, nes šie produktai gali būti ne visiškai saugūs. Jei ieškote saugesnių vaistų, geriau kreiptis į natūralius vaistus nuo spuogų.

Kas yra izotretinoinas?

Taigi, kokios jūsų žinios apie izotretinoiną? Galbūt girdėjote, kad izotretinoinas yra vienas iš retinoidų ir yra sintetinis vaistas, naudojamas spuogams gydyti, kaip ir kiti retinoidai. Be to, izotretinoinas yra sintetinis retinolis, pastarasis mums žinomas kaip vitaminas A. Tačiau, žinoma, izotretinoinas nė vienu atveju nėra panašus į vitaminą A savo veikimu ar jokiais kitais parametrais, susijusiais su naudojant šį preparatą. Taigi, kas dar plačiai žinoma apie izotretinoiną?

Žmonės, kurie daug žino apie šį vaistą, natūraliai yra tie, kurie yra susirūpinę dėl spuogų gydymo, ty gydytojai ir jų pacientai. Bet kokiu atveju nėra gerai būti pastaruoju, nes taip pat yra keletas faktų, kurie yra žinomi apie izotretinoiną, kurie tikrai nepridės jūsų pasitikėjimo naudojant šį vaistą. Izotretinoinas, ir tai yra pagrindinė priežastis, kodėl jūs bent jau turėtumėte būti atsargūs jį vartodami, nekalbant apie tai, kad turėtumėte bijoti naudoti izotretinoiną.

Žiūrėkite, izotretinoinas yra tik vienas stipriausių vaistų, kuris apskritai naudojamas spuogų gydymui. Taip pat atminkite, kad tai nėra natūralus produktas, todėl jis gali būti ne taip suderinamas su jūsų organizmu, kaip galėtų būti. Taigi šio vaisto stiprumas ir jo nenatūralumas prilygsta labai stipriam jo sukeliamam šalutiniam poveikiui. Ir kadangi izotretinoinas yra stipriausias spuogų gydymo produktas, jis turi sunkiausią šalutinį poveikį. Nėštumas yra didžiausia kontraindikacija nenaudoti izotretinoino – nėščios moterys jokiu būdu neturėtų vartoti šio vaisto, nes jis gali pridaryti didelių rūpesčių būsimiems vaikams.

Tai, ką galite padaryti, yra nenaudoti izotretinoino arba stengtis jo nenaudoti iš anksto. Žiūrėkite, dėl savo stiprumo izotretinoinas paprastai skiriamas tik kraštutiniais atvejais. Ir tokių atvejų apskritai nėra taip sunku išvengti.

Gydymas nuo spuogų

Jei norite efektyviai gydyti spuogus, turėsite rasti tinkamus produktus už tinkamą kainą, kad susidorotumėte su problema. Kartais gali atrodyti, kad esant dabartinei rinkos būklei, tai sunku įvykdyti.

Nors yra daugybė nereceptinių natūralių odos priežiūros produktų ir procedūrų nuo spuogų, dauguma jų tikrai neveikia ir negali priartinti jūsų prie sveikos ir skaisčios odos, kurią žada. Taip pat atminkite, kad net tie papildai, kuriuos dažniausiai perka ir naudoja vartotojai, gali sukelti nepageidaujamą šalutinį poveikį.

Taigi rinkitės veiksmingą gydymą žolelėmis tik perskaitę daugybę apžvalgų spuogų forumuose ir pasirinkite odos priežiūros sistemą, kurią sudaro keli komponentai, nes tai reiškia, kad tokia sistema gali išspręsti spuogų problemą įvairiais lygmenimis.

Daugiau prieš spuogų gydymo patarimų rasite spuogų gydymo forume.

Spuogų randai

Radai nuo spuogų yra randų audinio žymės, kurias paliko spuogai, kurie nebuvo gydomi arba buvo uždegę. Spuogų randų dydis, dažnis ir tipas priklauso nuo kelių genetinių veiksnių, būdingų kiekvienam žmogui. Kai kuriems žmonėms dėl savo paveldo ir odos tipo yra didesnė spuogų randų tikimybė. Štai kodėl kiekvienas, norintis gydyti spuogus, turi įsitikinti, kad jų pažeidimai užgis tinkamai ir visam laikui.

Lengvi ir švelnūs randeliai nuo spuogų išnyksta per aštuonias savaites. Jei spuogų gydymas nepadeda, dar kartą pasitarkite su savo gydytoju ir jis padės pasirinkti stipresnį randų gydymą nuo spuogų, pvz., retinoidų pagrindu pagamintą kremai nuo spuogų. Tai daroma siekiant išvengti spuogų sprogimo ir odos ląstelių, esančių aplink spuogų randus, lupimuisi.

Geriausias spuogų randų priežiūros būdas yra užkirsti kelią spuogams naudojant spuogų gydymą. Tai gali panaikinti pagrindinę spuogų priežastį, gydyti spuogus ir galiausiai išvengti spuogų randų.

Vasara prieš spuogus

Vasara įsibėgėjo. Daugelis žmonių daug laiko praleidžia lauke, norėdami atsigriebti už nesibaigiančius žiemos ir pavasario mėnesius. Atostogas planuojame iš anksto, rengiame vakarėlius paplūdimyje, einame pasivaikščioti saulėje, mėgaujamės kiekviena saulėta diena, pamiršdami apie pavojus, su kuriais susiduriame leisdami laiką saulėje.

Ne paslaptis, kad esant karštam orui prakaituojame daugiau. Įrodyta, kad prakaitas pablogina aknės problemą. Dažnai šluostomės veidus, kai karšta, o tai nėra geras pasirinkimas, jei turite spuogų. Geriausias dalykas, kurį galite padaryti, tai nuplauti prakaitą šiltu vandeniu. Nepamirškite švelniai nusiplauti veidą. Dėl saulės ir vėjo mūsų oda labai išsausėja. Jis pleiskanoja, skilinėja ir jaučiasi įtemptas. Labai sunku išgydyti bet kokius sausos odos pažeidimus. Be to, vėjas dar labiau užkemša poras. Štai kodėl vasarą svarbu prižiūrėti odą tinkamomis spuogų gydymo priemonėmis.

Komentarai

Populiarūs šio tinklaraščio įrašai

Žemas moterų libido: Moterų seksualinių sutrikimų supratimas ir įveikimas

Per daugelį metų vyrai gavo daug galimybių išspręsti intymumo problemas. Sumažėjęs lytinis potraukis gali būti problemos, su kuria jie gali susidurti, pavyzdys. Moterys dažnai kenčia nuo lygiai tų pačių problemų, tačiau šie atvejai nėra atvirai aptariami ir atrodo, kad jų nėra. Taip nėra. Jie egzistuoja, nepaisant to, kad apie juos nekalbama. Moterys taip pat linkusios susirgti seksualine disfunkcija, tai vadinama moterų seksualine disfunkcija . Buvo atlikta daugybė apklausų ir tyrimų, kurių dauguma priėjo prie išvados, kad moterų seksualinė disfunkcija, moterų libido problemos , o besitęsiantis nepasitenkinimas laipsniškai griauna visą seksualinį gyvenimą ir tai sukelia rimtų kliūčių vyro ir moters santykiams. Tai netgi gali sukelti santykių pabaigą. Taigi neigiamos pasekmės gali būti labai rimtos ir niokojančios. Išsiaiškinę moterų seksualinės disfunkcijos priežastis, jie visi sutiko, kad šis atvejis reikalauja neatidėliotino dėmesio ir turi būti vertinamas ypač atsargiai. Tiek daug

Išsamus krūtų didinimo vadovas: natūralūs vaistai ar chirurgija?

Krūtų didinimas Šimtai tūkstančių moterų visame pasaulyje nori turėti didesnes krūtis. Nepaisant to, dauguma šių moterų niekada nesiims jokios krūtų didinimo formos. Nors jos norėtų turėti didesnes krūtis, šios moterys nenori pakęsti krūtų didinimo operacijų pavojaus ar pažeminimo – ir kas galėtų jas kaltinti? Atvirai kalbant, dauguma krūtų didinimo operacijų duoda ne tokius tobulus rezultatus. Netgi moterys, kurios pasirenka kuklų B ar C puodelio patobulinimą, gali baigtis nenatūraliais ar nelygiais implantais. Jei manote, kad moterims, turinčioms implantus, vėžys padaugėja 21 proc., atrodo, kad operacija nėra verta. Dauguma protingų moterų mieliau gyvens su nuviliančia A taure, nei išleis tūkstančius dolerių keldamos pavojų savo sveikatai dėl didesnių krūtų. Geros naujienos yra tai, kad yra visiškai natūralių žolelių alternatyva. Tyrimai rodo, kad moterys, vartojančios krūtis didinančias tabletes , patiria daug teigiamų poveikių, kuriuos galėtų patirti antplūdžio estrogenų. Rezultat

Vyrų nevaisingumo supratimas: kaip skatinti vyrų reprodukcinę sveikatą?

Yra porų, kurios tiesiog negali pastoti po daugelio bandymų per vienerius metus. Kai nustatoma, kad problema yra su vyru, tai vadinama vyrų nevaisingumu. Remiantis statistika, vyrų nevaisingumas sudaro trečdalį praneštų nevaisingumo atvejų . Vyrui diagnozuojamas vyrų nevaisingumas , kai yra problemų dėl ejakuliacijos arba spermatozoidų skaičiaus. Ejakuliacija yra tada, kai orgazmo metu per varpą išsiskiria sperma. Kai vyras negali tinkamai išleisti spermos, kad moteris pastotų, jis gali patirti: erekcijos sutrikimų, priešlaikinės ejakuliacijos, retrogradinės ejakuliacijos (kai sperma išstumiama atgal į šlapimo pūslę) arba komplikacijų po operacijos ar spindulinės terapijos. Vyro sperma taip pat gali būti „nenormali“, kuri, kaip teigiama, yra netinkamai suformuota ir turi trumpą gyvenimo trukmę. Taigi spermatozoidai negalėjo tinkamai „plaukti“. Tai sukelia nenormalus sėklidžių vystymasis arba uždegimas ir kapšelio venų patinimas. Ši būklė šildo kapšelio vidų ir gali labai paveikti spe