Praleisti ir pereiti prie pagrindinio turinio

Kas yra spuogai? Išsami spuogų, spuogų ir inkštirų apžvalga: simptomai, priežastys, gydymo galimybės.

Visomis šiomis kalbomis apie spuogus taip pat galime pabandyti šiek tiek apibrėžti būklę. Spuogai yra dažniausiai vartojamas porų, užkimštų riebalų (taip pat žinomų kaip baltos dėmės ir inkštirų), spuogų, mazgelių ar cistų, kurios gali atsirasti ant veido, kaklo, pečių, krūtinės, nugaros, žastų ir viršutinių kojų, pavadinimas.

Dauguma paauglių ir nemaža dalis suaugusiųjų kenčia nuo spuogų daugiau ar mažiau ilgą laiką. Sąlyga neapsiriboja jokia amžiaus, rasės ar lyties grupe. Tai paveikia šimtus milijonų žmonių visame pasaulyje. Didžiausios problemos, susijusios su spuogais, yra nemalonus spuogų vaizdas ir randai, kuriuos jie gali palikti.

Spuogų tipai

Nors spuogaiyra labiausiai paplitusi spuogų forma, su kuria dažniausiai susiduria arba kamuoja dauguma žmonių, turėtumėte žinoti, kad yra ir kitų formų. Paprasčiausia forma yra acne vulgaris, kuriai būdingi tik komedonai, paprasčiausias pažeidimas.

Pažeidimai – tai maži spuogų paveikti odos dėmeliai, nors terminas „pažeidimas“ neapsiriboja spuogų sukeliamais pokyčiais odos audiniuose. Spuogų pažeidimai yra išorinė komedonų forma, riebaliniai folikulai, užkimšti riebalų pertekliaus.

Komedonai yra žinomi kaip inkštirai ir baltieji taškai, atsižvelgiant į tai, ar poros atviros, ar ne. Inkštirai – tai poros, kurių išsiplėtusias angas užkemša keratino ir sebumo mišinys, kuris paviršiuje pajuodęs. Baltosios dėmės yra uždaros poros, užpildytos riebalinės liaukos sekretu, kuris išsipučia po audiniu.

Komendonai yra įprastas skynimo ir spaudimo taikinys. Tačiau, atidarius folikulą mažiau nei steriliomis jūsų namų sąlygomis, gali atsirasti nedidelė infekcija. Atviros poros yra visų rūšių bakterijų patekimo taškas.

Papulės – papulė yra mažas, kietas, paprastai uždegiminis odos pakilimas, kuriame nėra pūlių. Labai mažos papulės taip pat gali atsirasti sankaupose dėl audinių reakcijos į spuogus.

Pustules – pustulės yra nedideli uždegiminiai odos iškilimai, užpildyti pūliais. Pūliai yra bakterijų, baltųjų kraujo kūnelių ir negyvų odos ląstelių derinys. Pustulės dažniausiai susidaro aplink riebalinius folikulus ir plaukus.

Dėmės – dėmė yra raudona odos dėmė, kurią paliko spuogų pažeidimas. Dėmės yra plokščios, raudonos ir išsiskiria iš aplinkinės odos. Grupė dėmių suteikia veidui uždegimo.

Mazgeliai – mazgelis yra tvirtas pažeidimas, vienas skausmingiausių spuogų sukeltų pažeidimų. Mazgeliai linkę plisti į gilesnius odos sluoksnius ir, kaip žinoma, sukelia audinių sunaikinimą. Jie gali būti labai skausmingi pašalinti ir palikti randus. Mazginiai spuogai yra sunki spuogų forma, kuri gydoma tik izotretinoninu.

Cistos – cistos yra kapsulių formos pažeidimai, kuriuose yra skystų arba pusiau skystų pūlių, panašių į pustulėse. Tačiau cistos yra didesnės nei pustules ir gali būti užkrėstos. Cistos taip pat plinta giliau į odą ir palieka randų audinį. Nodulocistiniai spuogai tikriausiai yra baisiausias žmogui žinomas spuogų tipas. Jis atsparus gydymui ir reaguoja tik į izotretinoiną – medžiagą, gaunamą iš vitamino A.

Kam pasireiškia spuogai?

Tikėkite ar ne, spuogų atsiranda beveik visiems pasaulyje. Kai kūnas įjungia didesnę pavarą, o brendimas prasideda sulaukus amžiaus. 12, hormonai pradeda perimti. Nesvarbu, tu vyras ar moteris. Nesvarbu, iš kur tu kilęs ir kas buvo tavo tėvai. Niekada negirdėjau apie žmogų, kuris visus savo gyvenimo metus išliko be dėmių. Nesvarbu, ar tai maistas, ar tarša, anksčiau ar vėliau kažkas neabejotinai sutrikdys jūsų hormonų pusiausvyrą.

Daugiau nei 40 procentų visų paauglių atsiranda spuogų atvejai, pakankamai sunkūs, kad būtų reikalingas gydymas. Dauguma atvejų paprastai išsprendžiami nereikalaujant įmantraus gydymo, nors reikia daugiau nei vienos kelionės pas gydytoją. Tačiau šiuolaikinis mokslas sukūrė daugybę receptinių ir nereceptinių vaistų nuo spuogų, padedančių žmonėms susidoroti su spuogais. be nereikalingo skausmo.

Tačiau ne visus spuogų atvejus galima taip lengvai gydyti. Spuogai atsiranda ir praeina savaime, nuo dvylikos iki dvidešimt trejų metų, tačiau kai kuriems žmonėms pasireiškia sunkios spuogų formos, o kiti pirmą kartą suserga suaugę. Tai dažniausiai pasitaiko vyrams. Dėl didesnio androgenų kiekio jų sistemose vyrai kur kas dažniau nei moterys kenčia nuo spuogų. Moterims spuogai yra susiję su jų vaisingumo ciklu ir su juo susijusiais hormoniniais pokyčiais.

Nors dauguma spuogų atsiranda tik veido odoje, dauguma žmonių, kenčiančių nuo šios būklės, bent retkarčiais patiria inkštirų ar spuogų ant rankų, nugaros, krūtinės ar net sėdmenų.

Spuogų priežastys

Faktas yra tas, kad spuogai yra pernelyg aktyvių hormonų rezultatas. O šiandieninė aplinka sukūrė tokį siaubingą hormonų pusiausvyros sutrikimą, kad mūsų organizmai stengiasi dirbti 100% efektyviai.

Turime tūkstančius labai plonų plaukų ant veido, krūtinės ir viršutinės nugaros dalies. Po mūsų oda ir prie kiekvieno iš šių plaukų folikulų yra riebalinės liaukos, kurios gamina riebią medžiagą, vadinamą riebalais. Paprastai riebalai yra geras dalykas, nes neleidžia mūsų odai išsausėti, suteikia odai švytėjimo, taip pat išlieka minkšta ir elastinga.

Tačiau spuogus sukelia per didelis šių liaukų aktyvumas, kurios vėliau gamina per daug riebalų ir išskiria riebias medžiagas ant mūsų odos.

Visą laiką prasidėjęs brendimas ir natūralūs paauglių kūno pokyčiai reiškia, kad vyksta hormoniniai pokyčiai. Moterys taip pat reguliariai patiria padidėjusią hormonų veiklą iki menopauzės.

Tačiau dabar gerai žinoma, kad mūsų aplinka mums padarė didžiulį poveikį – mūsų dydį, svorį, augimo ir senėjimo modelius, vaisingumą ir bendrą sveikatą įtakoja taršos kiekis ir oro, kuriuo kvėpuojame, kokybė, kiekis. UV spindulių nuo saulės, maisto, kurį valgome ir vandens, kuriame geriame ir maudome.

Mėsoje ir pieno produktuose, kuriuos valgome, yra augimo steroidų. Pesticidų pėdsakų yra beveik ant visų mūsų vartojamų vaisių ir daržovių. Tokie produktai kaip kviečiai ir cukrus gaunami iš genetiškai modifikuotų pasėlių. Mūsų vandenyje yra chemikalų, naikinančių kenksmingus organizmus, kurie gali mus susirgti.

Hormonų lygis mūsų kūne dažniausiai yra atsakingas už tai, kad liaukos gamina riebalų perteklių. Galiausiai tai derinama su netolygiu negyvų odos ląstelių išsiskyrimu ir užkemša mūsų poras.

Kai mūsų poros užsikemša, atsiranda inkštirų ir baltųjų dėmių, kurios mūsų porose gali likti užsikimšusios metų metus. Rimtesnės spuogų problemos, tokios kaip spuogai, mazgeliai ir cistos, susidaro, kai bakterijos tampa mišinio dalimi.

Bakterija, vadinama Propionibacterium acnes, paprastai nekenksmingai gyvena ant jūsų odos, tačiau kai riebalų perteklius pradeda kimšti poras, ji maitina riebalus ir gamina chemines medžiagas bei fermentus, kurie sukelia organizmo imuninės sistemos atsaką. Oda tampa uždegusi ir gali sukelti spuogų, skausmingų mazgelių (po oda) ar cistų protrūkį. Spuogų mazgeliai ir cistos gali plyšti, infekciją paskleisdami į odos audinį, o tai gali sukelti gilius ir nuolatinius randus.

Jūs negalite kontroliuoti visų veiksnių, sukeliančių spuogus, tačiau yra spuogų gydymo sistemų, kurios yra specialiai sukurtos kontroliuoti spuogus sukeliančias bakterijas viduje ir išorėje.

Socialinis spuogų poveikis

Socialinis spuogų poveikis yra didžiulis. Nemalonus spuogų vaizdas priverčia daugelį žmonių bėgti į arti vaistinėje ar vaistinėje, nes spuogai daro įtaką socialiniams santykiams. Kiekvienais metais penkių žemynų žmonės visame pasaulyje išleidžia šimtus milijonų dolerių gaminiams nuo spuogų.

Spuogai yra vienas iš labiausiai varginančių. mūsų laikų sąlygos. Nors dauguma žmonių, kenčiančių nuo spuogų, nepatiria jokio fizinio diskomforto, jie tai kompensuoja psichologiniais randais. Šis poveikis nebuvo nuodugniai ištirtas, nes spuogai yra dažna, nepavojinga būklė, kuri atsiranda ir praeina savaime, o bet koks su ja susijęs psichologinis poveikis nebuvo laikomas ypač svarbiu.

Tačiau spuogai šiandien turi stipresnį, nei manoma, poveikį žmonių gyvenimui. Mokslininkų atlikti tyrimai parodė, kad žmonės, kenčiantys nuo spuogų, taip pat pasireiškia:

  • Žemas pasitikėjimas savimi
  • Nusivylimas
  • Neadekvatumo jausmas
  • Depresija
  • Atsisakymas bendrauti
  • Žemas savęs vertinimas

Šį poveikį sukelia neigiamas spuogų poveikis išvaizdai ir dėl to kylantis neigiamas aplinkinių reakcijos. Žmonės, kenčiantys nuo spuogų, gali gyventi nepatenkinamą gyvenimą ir patirti nesėkmes mokykloje, darbuose ir socialiniuose tinkluose.

Suaugusiųjų spuogai

Dažnai vadinama tamsiąja spuogų puse, suaugusiųjų spuogai yra viena iš tų gėdingų suaugusiųjų temų, daugiausia todėl, kad dauguma žmonių sendami jos atsikrato natūraliai. Oficiali statistika rodo, kad spuogai tam tikru gyvenimo momentu paveikia 25 procentus visų suaugusių vyrų ir 50 procentų suaugusių moterų. Dėl to tai gana didelė problema, ypač šiuolaikiniame pasaulyje, kur socialinis gyvenimas yra labai svarbus, o fizinė išvaizda vaidina lemiamą vaidmenį kiekvieno karjeroje. Raudonų dėmių pilnas veidas yra pakankamai blogas paaugliui, bet be galo blogesnis suaugusiam žmogui.

Vienas iš pirmųjų dalykų, kurį galima sužinoti iš statistinių duomenų, yra tai, kad spuogai nėra neįprasti tarp suaugusiųjų. Suaugusiųjų spuogai paprastai skirstomi į sunkius spuogų atvejus, kurie niekada nepraėjo, ir snaudusių spuogų paūmėjimus 30–40 metų asmenims. Taip pat pasitaiko atvejų, kai spuogai pirmą kartą atsirado suaugus, nors tokie atvejai yra gana reti. ir dažniausiai sukelia chemikalai arba lėtinis fizinis spaudimas odai. Suaugusiųjų spuogų priežastys mokslui nėra visiškai suprantamos. Manoma, kad hormonai yra atsakingi už tam tikrą dalį atvejų, o tai reiškia, kad kai kuriems žmonėms pavyko suvaldyti spuogus taikant hormoninį gydymą. Bet kokiu atveju, suaugusiųjų spuogai pateisina kelionę pas gydytoją.

Nepriklausomai nuo jo šaknų, suaugusiųjų spuogai turi tą patį M.O. kaip įprastos formos. Riebalai – riebi medžiaga, kurią išskiria riebalinės liaukos, prisirišusios prie plaukų folikulų, susimaišo su negyvomis odos ląstelėmis ir užkemša folikulą. Taip uždaroje aplinkoje pradeda klestėti bakterijos, o folikulas išsipučia, o viduje baltieji kūneliai ir bakterijos žudo viena kitą. Bandymai išspręsti situaciją išspaudžiant spuogus taip pat linkę pabloginti situaciją, nes neapsaugotą mėsą veikia daugiau bakterijų.

Suaugusieji, kenčiantys nuo spuogų, turėtų vengti stiprių valymo priemonių, kuriose yra stiprių cheminių medžiagų. Moterys taip pat turėtų būti atsargios makiažui, o vyrai turėtų stengtis nusiskusti nepažeisdami odos. Dar vienas dalykas, kurio reikia vengti, yra dulkių ir taršos poveikis, todėl oda turi būti kuo švaresnė, nepersistengiant.

Ilgalaikis paauglių spuogų poveikis

Paauglystės metai yra išbandymas kiekvienam paaugliui. Nors visi suaugusiųjų rūpesčiai dar toli ateityje, paaugliai nėra visiškai laimingi. Vaikystės nerūpestingumas ir nežinojimas palieka vietos maištui ir klausimams apie savo vietą po saule. Ieškodami savo gyvenimo kelio, paaugliai dažnai jaučiasi nesaugūs ir nesuprasti. Deja, jei ieškoti vietos pasaulyje neužtenka, paaugliams tenka susidurti ir su odos problemomis, pavyzdžiui, spuogais. Ši negraži būklė yra daugelio paauglių prakeiksmas dėl psichologinio poveikio.

Norint sukurti neigiamą paauglio savęs įvaizdį, nereikia daug. Dauguma jų yra bent kiek nepasitikintys savo išvaizda dėl įvairių tikrų ar įsivaizduojamų dėmių. Tačiau tikroji būklė, sukelianti tikrą diskomfortą ir žyminti jaunam veidą, yra visai kas kita. Trapus paauglių savęs įvaizdis ir savigarba sunkiai susidoroja su kitų nuomonės daromu spaudimu ir palyginimais su įvairiais paauglių atrandamais pavyzdžiais. Kraštutiniais atvejais neigiamas savęs įvaizdis virsta neapykanta sau, o subjaurota būsena laikoma žiauriu savęs nubaudimo įrankiu už tai, kad nepavyko pasiekti vieno ar kito standarto.

Jaunimas gyvena mažuose pasauliuose. Tėvai, draugai ir amorfiška pusiau pažįstamų bendramokslių grupė yra jų socialinio gyvenimo ribos. Natūralu, kad paaugliai linkę daugiau dėmesio skirti draugų ar bendramokslių pagyrimams ar kritikai, remdamiesi tuo, kad tėvai vis tiek tave myli ir yra mirtinai šališki. Tačiau kadangi paaugliai gali būti labai žiaurūs vienas kitam, bendraklasių kritika dažnai būna nemandagi ir skirta įskaudinti. Tai padeda didinti nerimo ir streso jausmą, dėl kurio pasitraukiama iš socialinės aplinkos į privatų skausmo ir gėdos pasaulį.

Jaunimas siaubingai nuoširdžiai žiūri į išorinį pasirodymą ir kritiką. Jie dar toli nuo amžiaus, kai žmonės susitaiko su savimi ir nebesidomi, ką kiti sako ar galvoja. Slėpti kūną ar veidą ir jausti gėdą vien dėl to, kad kažkas pasakė, kad taip reikia daryti, yra klaida ir paaugliams reikia padėti tai pamatyti. Spuogus galima įveikti atkakliai ir naudojant tinkamus produktus. Tačiau reikia kovoti su psichologiniais spuogų padariniais, kitaip jie niekada neišnyks. Jaunuolis, kuris nekentė savęs dėl spuogų ant veido, pavirs suaugusiuoju, kuris nekenčia savęs dėl nedidelio antsvorio arba neuždirba tiek pinigų kaip koks nors bendradarbis.

Diskomforto ir gėdos jausmas prieš save ne visada praeina laiku. Kartais jis tiesiog randa naują problemą, kuri gali veikti kaip energijos šaltinis. Tai yra ilgalaikis spuogų poveikis: prastas savęs įvaizdis, nepasitikėjimas savimi ir jausmas, kad esate nepalankioje padėtyje lyginant save su kitais žmonėmis. Šios nuotaikos ir mąstysenos gali sugadinti bet kurio socialinį gyvenimą ir dažnai trukdo profesiniam tobulėjimui. Deja, spuogai yra ne tik giliai į odą. Tai yra pagrindinė priežastis, dėl kurios turėtumėte rasti spuogų gydymo priemonę, kai tik jos prireiks.

Radai nuo spuogų

Spuogų randaiyra pėdsakai, palikti dėl pažeidimų, kurie nesugijo arba buvo uždegimas. Jų dydis, dažnis ir tipas priklauso nuo įvairių genetinių faktorių, kurie būdingi kiekvienam žmogui. Kai kurie žmonės dėl savo paveldo ir odos spalvos dažniau mato randus ant savo odos. Štai kodėl daugelis žmonių nori įsitikinti, kad jų pažeidimai tinkamai išgydys.

Yra tik dviejų tipų spuogų randai. Paprasčiausias randas yra ne kas kita, kaip rudos, rožinės ar violetinės spalvos odos dėmė, liudijanti, kad ten buvo spuogas. Antrasis tipas vadinamas ledo kirtiklio randu ir tai yra maža skylutė odoje, kurioje anksčiau buvo pažeidimas. Randus dažniausiai palieka tik uždegiminiai pažeidimai, tokie kaip pustulės, mazgeliai ar cistos. Tačiau išspaudus komedą gali atsirasti uždegiminis pažeidimas ir randas.

Pigmentiniai randai yra pačios odos proceso, atkuriant natūralią gydomojo audinio spalvą, rezultatas. Pigmento koncentraciją galima sumažinti įvairiomis procedūromis, tokiomis kaip balinimo kremai, losjonai ar lazerinė chirurgija. Nereceptinių produktų pasirinkimas turėtų priklausyti nuo jūsų spuogų tipo ir sunkumo. Jei nesate tikri, ką pasirinkti, pasitarkite su dermatologu.

Lengvi spuogų randai išnyksta per šešias savaites. Jei nereceptinės priemonės nuo spuogų neveikia, dar kartą pasitarkite su gydytoju ir jis rekomenduos stipresnį randų gydymą, galbūt net kremus, kurių pagrindą sudaro retinoidai. Tai daroma siekiant išvengti spuogų paūmėjimo ir skatinti odos ląstelių išsiskyrimą randuose ir aplink juos.

Kitas spuogų randų gydymo lygis yra cheminis odos šveitimas. Likolio, salicilo ar pieno rūgštis naudojama pažeistam viršutiniam odos sluoksniui nulupti ir naujo, lygesnio sluoksnio susidarymui paskatinti. Ši procedūra gali būti naudinga net esant aktyviems spuogams. Pilingas dažniausiai atliekamas kelias savaites ar mėnesius ir dažniausiai yra veiksmingi nuo pigmentinių randų.

Antrojo tipo spuogų randai dažniau gydomi dermabrazija arba lazeriu. Dermabrazija reiškia, kad viršutinis odos sluoksnis pašalinamas greitaeigiu sukamuoju vieliniu šepečiu arba deimantu dengtu akmeniu. Šiai procedūrai reikia daugiau nei vieno seanso kiekvienam randui, o jos trūkumas yra tas, kad randas visai nepašalinamas. Tai tiesiog daro jį mažiau matomą.

Geresnis spuogų randų gydymas yra odos atnaujinimas lazeriu. Panašiai kaip ir saulės spindulių poveikis, gydytojai naudoja koncentruotą lazerio spindulio šviesą, kad nudegintų mažesnę ar didesnę viršutinio odos sluoksnio dalį. Daugelis dermatologų ir kosmetikos chirurgų rekomenduoja šią procedūrą, o ne dermabraziją.

Geriausias būdas pasirūpinti randų nuo spuogų problema yra naudoti spuogų gydymą, kuris tikrai gali padėti jūsų kūnui pašalinti pagrindinę spuogų priežastį ir tiesiog išvengti randų susidarymo.

Sunkių spuogų variantai

Sunkios spuogų formos kamuoja nedaug žmonių. Tačiau kenčiantiems žmonėms jie kelia didelių sunkumų. Jie labai subjauroja ir gali sukelti psichologinį poveikį kenčiančiam asmeniui.

Acne conglobata yra lėtinė ir sunki acne vulgaris (paprastų spuogų) forma. Jai dažniausiai būdingi gilūs pūliniai, stiprus uždegimas, dideli odos pažeidimai, randai, inkštirai dažniausiai ryškūs ir išplitę. Dažnai atsiranda ant veido, krūtinės, nugaros, šlaunų, žastų ir sėdmenų. Paprastai ja serga tie, kurių amžius yra 18–30 metų.
Esant konglobatinei aknei, aplink kelis komedonus susidaro uždegiminiai mazgeliai, kurių dydis palaipsniui didėja, kol jie suyra ir išskiria pūlius. Po mazgeliais gali susidaryti gilios opos, dėl kurių gali susidaryti keloidinio tipo randai, o ant giliai išopėjusių mazgelių gali susidaryti pluta.

Prieš aknę gali atsirasti cista, papulės ar pustulės, kurios negyja, o greitai pablogėja. Kartais acne conglobata paūmėja spuogais, kurie daugelį metų buvo neaktyvūs.

Acne fulminans – tai staiga prasidėjęs labai destruktyvus uždegimas, kuris paprastai kamuoja jaunus vyrus. Ryškūs sunkių mazginių, dažnai opinių spuogų, sąnarių skausmų ir karščiavimo simptomai. Tai gali atsirasti dėl nesėkmingo acne conglobata gydymo. Jis blogai reaguoja į antibiotikus, todėl paprastai skiriami accutane ir geriamieji steroidai. Uždegimui sumažinti gali būti skiriami kortikosteroidai arba nesteroidiniai vaistai nuo uždegimo. Spuogų fulminanų priepuoliai gali kartotis, pacientui gali atsirasti aknė, kurią reikia ilgai gydyti izotretinoinu.

Gramneigiamas folikulitas yra piktnaudžiavimo ir ilgalaikio antibiotikų vartojimo komplikacija. Šio tipo spuogais sergantys pacientai paprastai gydomi akutanu, nes žinoma, kad jis veiksmingas prieš gramneigiamas bakterijas. Žodis „gramas“ reiškia mėlyną dėmę, naudojamą laboratorijose mikroskopiniams organizmams aptikti. Kai kurios bakterijos nenusidažo mėlynai ir vadinamos gramneigiamomis.

Pyoderma faciale yra spuogų tipas, kuris dažniausiai pasireiškia 20–40 metų amžiaus moterims. Apsiriboja veidu, staiga pasireiškia tiek giliais, tiek paviršiniais cistiniais veido pažeidimais su besijungiančiais „tuneliais“ tarp cistų, paraudusiu odos uždegimu ir nedideliu odos patinimu (edema), retai tęsiasi ilgiau nei metus arba taigi, ir nesusijęs su riebia oda.

Odos priežiūros patarimai žmonėms, kenčiantiems nuo spuogų

Būk švelnus

 Pirmiausia reikia atsiminti, kad veidui reikia elgtis švelniai. Neplaukite veido karštu ar šaltu vandeniu. Naudokite drungną vandenį ir švelnų prausiklį du kartus per dieną ir po treniruotės sporto salėje, jei sportuojate. Venkite įprasto muilo ir kitų panašių produktų, kuriuose yra stiprių cheminių medžiagų. Jei nesate susipažinę su valikliais, kreipkitės į gydytoją patarimo.

Švelniai nuplaukite veidą ir kruopščiai nuplaukite. Nusausinkite veidą ir venkite šveitimo. Šveitimas gali atverti tūkstančius nematomų odos pažeidimų, kurie yra puiki terpė veistis bakterijoms.

Laikykite rankas toliau nuo odos

Nors tai prieštarauja jūsų instinktams, turite išmokti saugoti rankas nuo spuogų ir kitų pažeidimų. Spuogų išspaudimas yra bloga mintis, nebent tai atliekama steriliomis sąlygomis, kurią atlieka gydytojas.

Vaikinams

Jei turite skustis, būkite labai atsargūs. Atlikite testą ir sužinokite, kuris skustuvo tipas jums tinka. Sakyčiau, elektriniai skustuvai yra tinkami naudoti, jei kenčia nuo spuogų, bet kiekvienas vyras geriau žino, kas jo atveju tinka. Švelniai skuskite ir venkite atvirų esamų pažeidimų.

Merginoms

Kosmetika yra viena iš mažiausių spuogų šaknų. Jei gydotės nuo spuogų, rinkitės tik kosmetiką be aliejaus, kitaip geras efektas bus prarastas. Taip pat reiktų pasidaryti testus ir pasižiūrėti, kuri kosmetika neužkemša porų. Saugokitės šalutinio poveikio, jei naudojate produktus, kurių etiketėse parašyta „sukurta tam, kad neužkimštų porų“.

Saugokite nuo saulės

Taip, įdegis jums atrodytų mielai, bet kurį laiką turėtumėte išmokti apsieiti be jo. Saulės poveikio rizika yra nepriimtina, kai suprantate, kad saulė negydo spuogų. UV spinduliai tiesiog išdžiovina išorinius odos sluoksnius ir priverčia ją nulupti. Tačiau kai būsite toli nuo saulės, spuogai sugrįš. Dėl ilgalaikio poveikio taip pat būsite tam tikras kandidatas susirgti odos vėžiu.

Spuogai yra didelė problema: kaip rasti spuogų gydymą?

Spuogai , dažniausiai žinomas kaip spuogai, yra beveik kiekvieno veido bėda ir baisiausias košmaras tiems, kuriems per daug gaila, kad kenčia. Kaip išgydyti šiuos spuogus?

Šiandien tai yra labiausiai paplitusi odos liga. Vien Jungtinėse Valstijose beveik 60 milijonų žmonių yra užsikrėtę spuogais, kur 85 procentai paauglių kenčia nuo jų.

Spuogai yra sutrikimas, atsirandantis dėl hormonų poveikio odos riebalinėms liaukoms (riebalinėms liaukoms), dėl kurių užsikemša poras ir atsiranda pažeidimų, paprastai vadinamų spuogeliais arba spuogeliais. Spuogų pažeidimai dažniausiai atsiranda ant veido, kaklo, nugaros, krūtinės ir pečių.

Priešingai populiariems įsitikinimams, spuogai nėra tik paauglių liga. Tai yra socialinė bėda ir tam tikrais atvejais gali sutrikdyti ir subjauroti. Tai turi didelį ekonominį poveikį, nes žmonės išleidžia daug pinigų nereceptiniams ir receptiniams gydymui bei terapijai.

Spuogų atvejai skiriasi nuo lengvų iki labai žalingų. Jis svyruoja nuo komedonų (inkštirų ir baltųjų spuogų) iki mazgelių ir cistų. Štai keletas spuogų terminų, kurie gali padėti geriau suprasti spuogus.

Comedo arba Comedones yra tiesiog užsikimšęs ir padidėjęs plaukų folikulas. Kai komedas yra atviras, jis paprastai vadinamas inkštiru. Kai jis yra uždarytas arba giliai į odą, jis paprastai vadinamas baltagalviu. Baltagalvė spalva skiriasi nuo inkštirų, nes užsikimšusio riebalinio folikulo anga į odos paviršių yra uždara arba labai siaura, priešingai nei išsiplėtusi inkštirų folikulinė anga. Nei inkštirų, nei baltųjų spuogų negalima spausti ar skinti, nebent juos steriliomis sąlygomis pašalino dermatologas. Suspaudus ar skinant pažeistus audinius gali užsikrėsti stafilokokai, streptokokai ir kitos odos bakterijos.

Papulės yra uždegiminiai pažeidimai, kurie paprastai atrodo kaip maži rausvi gumbeliai ant odos ir gali būti švelnūs liesti. Labai mažų papulių ir mikrokomedonų grupė gali būti beveik nepastebima, tačiau liečiant jaučiamas „šlifavimo popierius“. Papulė atsiranda dėl lokalios ląstelių reakcijos į spuogų atsiradimo procesą.

Pustulės yra papulės, kurių viršuje yra pūlingų pažeidimų, kurių pagrindas gali būti raudonas. Pustulė, kuri susidaro virš riebalinio folikulo, paprastai turi plaukelį centre. Spuogų pustulės, kurios užgyja neprogresuojant į cistinę formą, dažniausiai nepalieka randų.

Mazgeliai yra kieti, kupolo formos arba netaisyklingos formos pažeidimai. Jiems dažniausiai būdingas uždegimas, jie plinta į gilesnius odos sluoksnius ir gali sukelti audinių sunaikinimą, dėl kurio susidaro randai. Mazgelis gali būti labai skausmingas. Mazginiai spuogai yra sunki spuogų forma, kuri gali nereaguoti į kitus gydymo būdus, išskyrus izotretinoiną.

Cistos gali atrodyti panašios į mazgelius, bet yra pūlingos, labai skausmingos ir gali sukelti randus. Paprastai jie apibūdinami kaip 5 mm ar didesnio skersmens.

Sergate ir pavargote žiūrėti į veidrodį ir matyti tas pačias bjaurias dėmes ir dėmes? Ar erzina, kad niekada negali išeiti ir gerai praleisti laiką, nes žmonės visą laiką spokso? Tada atrodo, kad pats laikas ką nors padaryti. Yra daug patikimų spuogų gydymo sistemų, kurios pašalina spuogų priežastis ir padarinius bet kurioje jūsų kūno vietoje.

Įvairūs spuogų gydymo būdai

Spuogai yra labiausiai paplitęs odos sutrikimas, žinomas šiandien. Štai keletas skirtingų spuogų gydymo būdų, kuriuos sukūrėme kaip tik jums.

Nusiplaukite veidą du kartus per dieną (ne daugiau kaip tris kartus) švelniu ir nekvepiančiu valikliu. Venkite naudoti muilą, nes juose yra stiprių cheminių medžiagų ir sudedamųjų dalių, kurios gali pakenkti jūsų odai.

Venkite liesti savo veidą. Nustokite dėti rankas už veido! Aš dažnai esu kalta dėl to, kad skaitydama ranką pasiremiu ant galvos. Taip pat smakro trynimas ar sutvirtinimas yra dar viena dažna mąstymo problema. Venkite trinti, liesti ar subraižyti odą rankomis. Jūsų rankose yra daug bakterijų, kurios gali sukelti spuogų paūmėjimą. Tai tikriausiai yra vienas iš sunkiausių dalykų, kurių reikia vengti, nes daugumos rankų kontaktas per dieną yra be sąmonės. Įpraskite vengti rankų kontakto ir būkite sąmoningi dienos metu, kad išvengtumėte bakterijų.
Venkite pagundos spuogus skinti, dūriot ir išspausti. Tai nusiųs infekciją giliau į odą ir gali sukelti rimtų randų.

Dėl lengvo ar vidutinio sunkumo spuogų galite naudoti nereceptinius vietinius tepalus, tirpalus, losjonus ar gelius, kuriuose yra benzoilo peroksido, salicilo arba azelaino rūgšties, kaip alternatyvą benzoilo peroksidui. Benzoilo peroksidas geriausiai naikina P. acnes ir gali sumažinti aliejaus gamybą. Rezorcinolis, salicilo rūgštis ir siera padeda sunaikinti inkštirus ir baltas dėmes. Salicilo rūgštis taip pat padeda sumažinti riebalų liaukų folikulus dengiančių ląstelių išsiskyrimą.

Taip pat galima tepti vietinius antibiotikų tirpalus ir losjonus.

Arbatmedžio aliejus yra natūralus antibiotikas ir antibakterinis agentas, turintis odą sausinantį poveikį. Jis apsaugo nuo P. Acnes bakterijų ir mažina veido riebumą, todėl šis aliejus yra verta investicija.

Siera padeda išgydyti esamas dėmes, atblokuodama poras.

Alfa arba beta hidroksilo rūgštys (AHA arba BHA) palaiko odos šveitimą. Glikolio rūgštis, labiausiai žinoma iš jų, yra naudinga pagalbinė priemonė esant lengviems spuogams. Migdolų rūgštis, mažiau žinoma, bet kuri sujungia keratolitines glikolio rūgšties savybes su natūraliomis antibakterinėmis savybėmis, padedančiomis sumažinti P. acnes buvimą, gali būti laikoma veiksmingesne alfa hidroksilo rūgštimi gydant spuogų pažeidimus. Jis taip pat yra daug mažiau dirginantis nei glikolio rūgštis – veiksnys, kuris gali būti labai svarbus jautrios odos savininkams, kurie negali naudoti kitų medžiagų, tokių kaip Retin-A, benzoilo peroksidas, siera ar salicilo rūgštis. Jis veiksmingas gydant lengvus spuogų atvejus ir gali būti sėkmingai naudojamas kartu su kitais vidutinio sunkumo spuogų gydymo būdais.

Šie gydymo būdai paprastai yra veiksmingi tik lengvoms ar vidutinio sunkumo spuogų problemoms gydyti. Veiksmingumas paprastai pastebimas po kelių savaičių arba maždaug nuo trijų iki šešių mėnesių. Dėl sunkesnių ir rimtesnių spuogų susirgimų nedvejodami kreipkitės į savo dermatologą.

Jei manote, kad yra geresnis spuogų problemų sprendimas, esate teisus. Galite išbandyti spuogų gydymo sistemas. Vaistažolių tabletės naikina bakterijas, giluminiai veido ir kūno prausikliai atveria poras ir išvalo, apsauginis kremas veikia kaip jūsų odos skydas.

Kaip apsisaugoti spuogai 

Niekas nenori turėti spuogų. Kiekvienas žmogus, turintis spuogų, nori jų atsikratyti. Kiekvienas nori užkirsti kelią spuogams. Deja, ne visi žinome, kaip apsisaugoti nuo spuogų. Nėra stebuklingo vaisto, kuris „išnyktų spuogus per 3 dienas“. Stebuklo nėra. Tačiau yra gydymo priemonių, kurios padės gydyti spuogus. Tačiau turėtumėte žinoti, kad galite užkirsti kelią spuogų atsiradimui.

Faktai apie spuogus

Pirmas faktas. > Kosmetikos pramonė uždirba milijardus dolerių, siekdama puikios odos. Jie naudoja pinigus savo produktams reklamuoti ir įamžinti. Neapsigaukite ažiotažų.

Antras faktas. Yra daug veiksnių, kurie prisideda prie porų užsikimšimo: pavyzdžiui, išsausėjusi oda, netinkamas valymas, per didelė riebalų gamyba, per didelis negyvų odos ląstelių kaupimasis, hormonai, gausus prakaitavimas, nešvarus darbas. ar žaidimų aplinka, genetika, makiažas, pirštai ant veido, alerginės reakcijos, daug cukraus turinčios dietos ir daugelis kitų.

Trečias faktas. Dauguma odos nešvarumų atsiranda dėl užsikimšusių porų, todėl geriausias būdas turėti gražią odą yra atkimšti poras.

Kaip išvengti spuogų

1. Venkite aliejaus pagrindu pagamintų produktų, tokių kaip veido losjonai, prausiklis ir kosmetika. Ieškokite produktų, kurie nėra „komedogeniški“, tai reiškia, kad jie neužkimš jūsų porų.

2. Nedėvėkite aptemptos galvos juostos, beisbolo kepurės ir (arba) šalmo mankštindamiesi ar sportuodami, o kiekvieną kartą juos dėvėdami būtinai išskalbkite prakaitu išmirkusius daiktus.

3. Laikykite odą hidratuotą ir drėgną, kad jūsų ląstelės galėtų tinkamai veikti. Drėkinkite veidą švelniais, nekomedogeniniais drėkinamaisiais kremais, kad jis liktų hidratuotas. Drėkinimas yra būtinybė. Vėlgi, produktas su mažiausiai cheminių priedų yra geriausias. Po valymo visada naudokite lengvą drėkinamąjį kremą ant veido.

4. Išvalykite poras toniku be alkoholio arba odos kondicionieriumi ant vatos kamuoliukų. Nebandykite šveisti šiurkščiai, kitaip nusilupsite ir sugadinsite odą. Net ir nuplovus veidą, jei nepašalinsite likusių valiklio ir atsilaisvinusių nešvarumų likučių, tuos nešvarumus tik įterpsite giliau į poras, kai ant viršaus dengsite serumus ir drėkinamąsias priemones. Absoliučiai geriausias būdas atlikti šį gilų porų valymą yra tonikas be alkoholio arba odos kondicionierius ant vatos gumulėlių. Nereikia kenkti odai intensyviai šveičiant ar stipriomis rūgštimis, tiesiog nuvalykite toniku sudrėkintais vatos kamuoliukais, kol paskutinė medvilnė taps visiškai balta.

5. Sutraukiančios medžiagos, salicilo rūgštis, retino rūgštys ir glikolio rūgštys apsaugo poras nuo užsikimšimo. Atkreipkite dėmesį į kai kurias veikliąsias medžiagas, tokias kaip benzoilo peroksidas, nes šios sudedamosios dalys gali sukelti didelį šalutinį poveikį.
Taigi, tai yra itin paprasti žingsniai, padėsiantys pašalinti arba sumažinti savo problemą, pradėkite jau šiandien. Grožis prasideda nuo jūsų odos.

Tai yra 5 pagrindiniai patarimai. Yra dar daugiau ir nepamirškite apsvarstyti spuogų gydymo priemonių.

Žolelių spuogų gydymas

Yra keletas Žolelių spuogų gydymo produktai, kurie gali padėti išlaikyti sveiką odą. Pažvelkime į jų sudedamąsias dalis.

 

Kiaulpienė (šaknis)

 

Toks plačiai paplitęs žolinis augalas, kaip saulėgrąžų kiaulpienės ar Asteraceae šeimos, yra žinomas dėl detoksikuojančių savybių. Todėl jis puikiai veikia, kai jo pagalba gydomos odos dėmės.

 

Šioje įprastoje mūsų kiemo kelnėje yra daug mūsų organizmui naudingų medžiagų: cholino, karčiųjų junginių, inulino, kalcio, silicio rūgšties, natrio, sieros ir kalio, kurio taip pat labai daug šviežiuose lapuose.

Purpurinė spygliuočių gėlė (milteliai)

 

Ežiuolė stimuliuoja imuninę sistemą, nes prisideda prie baltųjų kraujo kūnelių gamybos. Jis taip pat sustiprina ląstelių sieneles, todėl žmogus yra mažiau pažeidžiamas virusų ir bakterijų. Jie negali prasibrauti pro gerai apsaugotas sienas. Taip galite rūpintis savo oda, kad išvengtumėte uždegiminių ligų. Augalas auga kaip laukinė gėlė Kanadoje ir JAV. Šiuo metu jis taip pat randamas Europoje ir Azijoje, taip pat yra kultūrinis augalas.

 

Dėl imunitetą stiprinančių savybių šis augalas taip pat naudingas nuo peršalimo ir gripo. Jis turi būti vartojamas per burną. Naudojant lokaliai, gydomos tokios odos ligos ir egzema, žvynelinė ir vabzdžių įkandimai. Dėl savo antimikrobinių savybių kūgio žiedas gali slopinti bakterijas ir sulėtinti pūlių susidarymą.

Varnalėšos (šaknis)

 

Varnalėšos auga beveik visur: Šiaurės JAV, Azijoje ir Europa. Nuo amžių jo lapai ir šaknys buvo naudojami beveik visiems odos negalavimams ir ligoms, tokioms kaip spuogai, egzema, odos vėžys ir kt., gydyti. Varnalėšos padeda atkurti odos glotnumą ir pasižymi švelniu antibiotikų poveikiu.

Geltonasis dokas (šaknis)

 

Šis daugiametis žydintis augalas žinomas kaip bendras sistemingas tonikas. Jo lapai yra puikus vitamino A, baltymų, geležies ir kalio šaltinis. Paprastai jis derinamas su sarsaparilla tepaluose, kremuose ir nuoviruose nuo lėtinių odos ligų, pavyzdžiui, psoriazės, egzemos, odos bėrimų. Šių dviejų augalų derinys yra veiksmingas dėl sutraukiančių tanisų ir valomųjų antrachinonų, turinčių aktyvių antimikrobinių savybių, derinio.

Kajenas (40 HU) >

 

Aštrus ir aštrus kajeno raudonųjų pipirų skonis turi komponentą, vadinamą kapsaicinu, kuris vietiškai naudojamas ant odos gali sumažinti skausmą ir dirginimą. Ši panaši raminanti funkcija gali padėti pašalinti odos psoriazės sukeltą niežėjimą ir dirginimą. Kajeno pipirai veikia kaip nešiklis, kuris gali suaktyvinti ir padėti kai kurių kitų odos riebalų liaukų ir odos porų elementų veiklai.

Raudonieji dobilai (žiedai)

 

Žinoma, kad raudonuosiuose dobiluose gausu odai būtinų vitaminų, tokių kaip vitaminas A ir vitaminų B kompleksas. Jis naudojamas toksinams pašalinti iš kraujo. Senovėje šviežios gėlės buvo susmulkintos ir tepamos tiesiai ant odos, kad būtų galima gydyti vabzdžių įkandimus nuo uždegimų. Šiais laikais raudonųjų dobilų ekstraktas yra vienas iš kremų ir losjonų nuo tokių odos ligų kaip psoriazė komponentų.

Saldymedžio šaknis

Ši saldžiai žydinti žolė šimtmečius buvo naudojama Ajurvedoje ir tradicinėje kinų medicinoje. Nurijus tinkamu kiekiu jis gali sumažinti odos uždegimus ir paraudimą, gydyti dermatitą ir kai kurias infekcijas. Saldymedis taip pat naudojamas kaip odos šviesiklis ir kaip minkštiklis valikliuose ir kremuose.

Mes nerekomenduojame gaminti tokio mišinio ant jūsų virtuvės stalo. Prisiminkite apie šiuos veiksmingus augalus, kai įsigyjate produktų, skirtų spuogų gydymui. Su tokiais ingredientais galėsite išgauti norimą efektą.

Kaip rasti geriausią spuogų gydymo sprendimą?

Kai renkatės Spuogų gydymo tirpalas, norite, kad jis veiktų ir kad jo kaina būtų priimtina. Galite nusivilti rinkdamiesi geriausius kovos su spuogais produktus, nes šiandien rinkoje jų gausu.

Yra puikių patarimų, kurie gali padėti išsirinkti jums tinkamą produktą.

1. FDA rekomenduojamos gairės

Yra keletas rekomendacijų, kaip pasirinkti vaistažolių pagrindu veikiančias priemones nuo spuogų. Pavyzdžiui, Maisto ir vaistų administracijos naujosios taisyklės užtikrina, kad ekologiški arba augaliniai vaistai:

• Reikia atsižvelgti į visus saugos standartus

• Be jokių kenksmingų ingredientų, teršalų ar priemaišų

• Gaminys turi būti tinkamai paženklintas pagal standartų nustatytas gaires.

Kaip matote, renkantis kremą nuo spuogų, losjoną, aliejų ar kitą panašų produktą būtų naudinga vadovautis tomis pačiomis FDA rekomenduojamomis gairėmis.

2. Ar tai kliniškai patikrinta?

Mes gyvename įrodymais pagrįstos medicinos epochoje ir savo sprendimą turėtume grįsti tikrais liudijimais ir grynais faktais bei įrodymais, o ne tik nuogomis pretenzijomis. Todėl rinkitės gerą, daugiakomponentę priemonę nuo spuogų, kurios sudedamosios dalys yra kliniškai patikrintos laiko ir patirties, o kvalifikuotų sveikatos priežiūros specialistų ir gydytojų rekomenduojamos kasdieniam naudojimui.

3. Ar jis visiškai atitinka?

Aukštos kokybės papildai gaminami pagal formules, kurios didžiajai daliai pirkėjų sumažina galimo šalutinio poveikio riziką. Tie, kurie ieško efektyvios odos priežiūros sistemos, turėtų rasti tokią, kuri tinka bet kokio amžiaus ir lyties žmonėms. Apsilankykite spuogų gydymo forume ir naršykite atsiliepimus. Jūsų produktas turėtų būti įvertintas kaip duodantis vienodai greitus ir geriausius rezultatus jauniems suaugusiems, taip pat vidutinio ir vyresnio amžiaus moterims ir vyrams.

4. Ar tai nerizikinga?

Kai kurios kovos su spuogais programos turi šalutinį poveikį, kaip ir tradiciniai vaistai. Todėl rinkdamiesi produktą ištirkite, ar šis odos priežiūros priedas neturi jokio nepageidaujamo poveikio jūsų organizmui.

Paprasčiausias būdas tai padaryti yra gerai išstudijuoti visus spuogų forumus, kuriuos galite rasti, ir pažiūrėti, ar produktas, kurį norite naudoti, turi žinomos tarptautinės sveikatos institucijos patvirtinimą. Apibendrinant, atkreipkite dėmesį į daugumos nuomonę, nes ji bus teisinga. Jei atsižvelgsite į šį veiksnį, galite rasti geriausią produktą savo odai.

5. Palyginkite ir pažiūrėkite, ar produktas yra prieinamas ir ekonomiškas

Odos priežiūros produktas, skirtas pacientams, sergantiems spuogais, negali būti vadinamas geriausiu, nebent jis yra prieinamas. Taigi, produktas, suteikiantis daugiau už mažesnę kainą, būtų geriausias pasirinkimas.

Jei nueisite į vaistinę, joje pamatysite daug įvairių rūšių produktų. Visi jie skirti kovai su spuogais. Pamatysite losjonus, odos priežiūros kremus, papildus, losjonus, aliejus, kad išvengtumėte problemos. Yra daug prekių ženklų, gaminančių natūralius produktus, tačiau ne visi jie veikia tinkamai, kad būtų pasiektas geras rezultatas. Net tie produktai, kurie dažnai naudojami, gali sukelti nepageidaujamą poveikį.

Svarbiausia atsižvelgti į kitų žmonių, kurie bando gydyti savo būklę tuo ar kitu produktu, atsiliepimus, o tada dalijasi įspūdžiais, informuodami kitus vartotojus, ar produktas buvo naudingas.

Spuogų gydymo tabletės be chirurgijos 

Vyrai ir moterys dažnai bando gydyti spuogus ir pagerinti savo išvaizdą, svarsto cheminius metodus, kurie gali turėti gana neigiamų, net gyvybei pavojingų padarinių iki chirurginio įsikišimo. Tačiau dabar daugelis supranta, kad saugiausias būdas pasiekti norimą rezultatą – vartoti natūralios kilmės vaistus.

Vartojant augalinius vaistus, visas organizmas bus sveikas. Pasirinkę natūralius produktus galite sumažinti skausmą ir išvengti sveikatos problemų. Pirmenybę teikite savo fizinei būklei. Natūralios spuogų gydymo tabletės duoda puikių rezultatų ir yra visiškai saugios. Jei nuspręsite gerti natūralios kilmės tabletes nuo spuogų, rezultatus pastebėsite labai greitai. Neturėsite jokių komplikacijų, nes šiose tabletėse nėra jokių nenatūralių ingredientų ir konservuojančių medžiagų. Vos po kelių dienų vartodami papildus, veido oda taps skaidri, o kūno spuogai taip pat išnyks. Atsikratysite tokių senėjimo požymių kaip raukšlės ar strijos.

Spuogų gydymo tabletėse yra žolė, vadinama „Jaunystės eliksyru“. Pasak legendos, augalas anksčiau buvo naudojamas visoms odos ligoms gydyti. Žolė neauga plačiai ir žydi tik du kartus per metus. Todėl naudingoms medžiagoms išgauti reikia laiko ir pastangų. Remiantis tyrimais, šiose žolelėse yra biologinių ingredientų, kurie daro jūsų odą švarią. Tabletės nuo spuogų gali suteikti jums tai, ko jums reikia, ir jūs padidinsite pasitikėjimą.

Spuogų gydymo tabletėse gali būti vitamino E, kuris taip pat yra geras antioksidantas ir drėkiklis. . Skaidri veido oda leis jaustis jaunai ir prisidės prie geresnio pasitikėjimo – visa tai be galimo šalutinio poveikio!

Natūralūs spuogų gydymo produktai

Taigi, jūs jau subrendote kovoti su priemonėmis ir jau pasirinkote savo kelią nesigailėkite dėl spuogų ir sunaikinsite bet kokius spuogus, atsiradusius ant jūsų odos, tiek ant pečių, tiek ant kojų, tiek ant rankų, tiek bet kur. Tačiau klausimas yra atviras su tomis priemonėmis, kurias naudosite savo kovoje. Taip, nagrinėjama byla susijusi su natūralus spuogų gydymas.

Yra daug aknės priežasčių. Šios priežastys yra tiesiog universalios, todėl taip atsitinka, kad jūs tiesiog nežinote, iš kur atsirado šios bjaurios dėmės. Spuogai gali atsirasti dėl hormonų ar nesveikos aplinkos – atrodo, kad jie išnyra iš niekur! Tačiau priežastis tikrai visada yra.

Tokia didelė priežasčių įvairovė sukelia daug įvairių natūralaus spuogų gydymo galimybių. Paprastai jie įrodomi bandymais arba plačiu praktiniu pritaikymu, tačiau vis dėlto negalite numatyti, ar kuris nors iš jų tikrai pravers jūsų atveju. Tačiau toks įvairus pasirinkimas suteikia laisvę jūsų veiksmams. Yra daug produktų tipų ir kiekvienas iš jų turi skirtingą poveikį.

Kas tikrai svarbu renkantispreparatą nuo spuogųtai perskaityti atsiliepimus. Žinoma, tai pasakytina ne tik apie preparatą nuo spuogų. Produktų apžvalgos rašomos ne dėl pramogos. Į ką turėtumėte atkreipti dėmesį skaitydami natūralaus spuogų gydymo apžvalgas? Labai dažnai rašoma, kad produktai rekomenduojami tik gydytojo leidimu. Tokiu atveju neabejotinai geriau pasikonsultuoti su geru specialistu prieš naudojant tokius preparatus.

Produkto apžvalga taip pat gali suteikti trumpos informacijos apie produkto reputaciją. Pabandykite išgauti bet kokią informaciją apie įmonės, gaminančios šį produktą, nuorodas.

Taip pat turėtumėte atkreipti dėmesį į pinigų grąžinimo garantiją. Tai taip pat yra reputacijos dalis, gaminių saugumas ir pagrindinis veiksnys kaip vienas dalykas – jei jums bus sumokėta, jei nepavyks nugalėti jūsų spuogų preparatui, bent jau neprarasite pinigų. Deja, prarastas laikas jau garantuotas.

Komentarai

Populiarūs šio tinklaraščio įrašai

Žemas moterų libido: Moterų seksualinių sutrikimų supratimas ir įveikimas

Per daugelį metų vyrai gavo daug galimybių išspręsti intymumo problemas. Sumažėjęs lytinis potraukis gali būti problemos, su kuria jie gali susidurti, pavyzdys. Moterys dažnai kenčia nuo lygiai tų pačių problemų, tačiau šie atvejai nėra atvirai aptariami ir atrodo, kad jų nėra. Taip nėra. Jie egzistuoja, nepaisant to, kad apie juos nekalbama. Moterys taip pat linkusios susirgti seksualine disfunkcija, tai vadinama moterų seksualine disfunkcija . Buvo atlikta daugybė apklausų ir tyrimų, kurių dauguma priėjo prie išvados, kad moterų seksualinė disfunkcija, moterų libido problemos , o besitęsiantis nepasitenkinimas laipsniškai griauna visą seksualinį gyvenimą ir tai sukelia rimtų kliūčių vyro ir moters santykiams. Tai netgi gali sukelti santykių pabaigą. Taigi neigiamos pasekmės gali būti labai rimtos ir niokojančios. Išsiaiškinę moterų seksualinės disfunkcijos priežastis, jie visi sutiko, kad šis atvejis reikalauja neatidėliotino dėmesio ir turi būti vertinamas ypač atsargiai. Tiek daug

Išsamus krūtų didinimo vadovas: natūralūs vaistai ar chirurgija?

Krūtų didinimas Šimtai tūkstančių moterų visame pasaulyje nori turėti didesnes krūtis. Nepaisant to, dauguma šių moterų niekada nesiims jokios krūtų didinimo formos. Nors jos norėtų turėti didesnes krūtis, šios moterys nenori pakęsti krūtų didinimo operacijų pavojaus ar pažeminimo – ir kas galėtų jas kaltinti? Atvirai kalbant, dauguma krūtų didinimo operacijų duoda ne tokius tobulus rezultatus. Netgi moterys, kurios pasirenka kuklų B ar C puodelio patobulinimą, gali baigtis nenatūraliais ar nelygiais implantais. Jei manote, kad moterims, turinčioms implantus, vėžys padaugėja 21 proc., atrodo, kad operacija nėra verta. Dauguma protingų moterų mieliau gyvens su nuviliančia A taure, nei išleis tūkstančius dolerių keldamos pavojų savo sveikatai dėl didesnių krūtų. Geros naujienos yra tai, kad yra visiškai natūralių žolelių alternatyva. Tyrimai rodo, kad moterys, vartojančios krūtis didinančias tabletes , patiria daug teigiamų poveikių, kuriuos galėtų patirti antplūdžio estrogenų. Rezultat

Vyrų nevaisingumo supratimas: kaip skatinti vyrų reprodukcinę sveikatą?

Yra porų, kurios tiesiog negali pastoti po daugelio bandymų per vienerius metus. Kai nustatoma, kad problema yra su vyru, tai vadinama vyrų nevaisingumu. Remiantis statistika, vyrų nevaisingumas sudaro trečdalį praneštų nevaisingumo atvejų . Vyrui diagnozuojamas vyrų nevaisingumas , kai yra problemų dėl ejakuliacijos arba spermatozoidų skaičiaus. Ejakuliacija yra tada, kai orgazmo metu per varpą išsiskiria sperma. Kai vyras negali tinkamai išleisti spermos, kad moteris pastotų, jis gali patirti: erekcijos sutrikimų, priešlaikinės ejakuliacijos, retrogradinės ejakuliacijos (kai sperma išstumiama atgal į šlapimo pūslę) arba komplikacijų po operacijos ar spindulinės terapijos. Vyro sperma taip pat gali būti „nenormali“, kuri, kaip teigiama, yra netinkamai suformuota ir turi trumpą gyvenimo trukmę. Taigi spermatozoidai negalėjo tinkamai „plaukti“. Tai sukelia nenormalus sėklidžių vystymasis arba uždegimas ir kapšelio venų patinimas. Ši būklė šildo kapšelio vidų ir gali labai paveikti spe